Ga je in Barcelona wonen of gewoon even op bezoek? Voor tips ben je hier op mijn blog in ieder geval op het juiste adres. Ik heb namelijk zelf 8 maanden in Barcelona gewoond en heb toen de leukste dingen gedaan en bezocht!

Als je niet geïnteresseerd bent in typische Nederlandse zaken, wat ik heel goed kan begrijpen, bekijk dan een van mijn andere blogs.
Als je in het buitenland woont, is het soms toch wel even fijn om iets Nederlands terug te vinden, is mijn ervaring. Laten we beginnen met poffertjes. 

Wat je kunt verwachten in dit artikel:

Poffertjes

Zin in wat lekkere poffertjes? Mis je het net iets te veel? Of wil je gewoon proeven hoe poffertjes in Spanje smaken? 
Bij LEKKER in Barcelona kun je het proberen. 

Poffertjes of zoals zij het noemen ‘Mini Dutch pancakes!
Classic with glaze sugar and butter or… with toppings you like the most: Nutella, Chocolate, Fruits, Oreo’s, M&M’s, Nuts, Ice Creams… The decision is yours! 🙂
 

Ik moet wel bekennen dat ik niet echt Nederlandse vibes voelde toen ik er was. Ook voelde ik mij een beetje gierig, aangezien je voor 10 poffertjes 3,70 euro betaalt. Doe mij maar een zak van 50 voor 1 euro bij de Albert Heijn 😉 Nee, maar alle gekheid op een stokje, het was wel erg leuk om hier te zitten en lekkere poffertjes te eten. 

Poffertjes - tips voor nederlanders in barcelona
Ik vond de poffertjes erg lekker!

Facebook groep

De tweede tip is heel handig voor iedereen die graag in Barcelona wil wonen: Volg de Facebook groep ‘Nederlanders in Barcelona.’ 
Er zitten ongeveer 5000 leden in die groep en zij stellen de meest handige vragen. Al gaat het om het reizen tussen NL en SP (wat erg lastig was tijdens Corona), tot aan tips waar ik een goedkoop bed kan kopen. Zelfs als je iemand wil ontmoeten, met bijvoorbeeld een hond, kan dat ook! Echt een aanrader! 

Nog een online tip is echt www.barcelonametmarta.nl. Marta Rubio is geboren en getogen in Barcelona en geeft enorm veel tips rondom bezienswaardigheden, leuke hotspots, en ook plekjes die alleen de locals kennen. 

A Taste of Home /Hema

Heb je aan poffertjes niet genoeg en wil je meer Nederlands eten (want ja, Nederlands eten kan ook best lekker zijn), ga dan naar A Taste of Home. 
Je kunt hier echt bijna alles wel kopen! Frikandellen, snert, bastogne koekjes, kroepoek, pannenkoeken mix en meer. 
Enige nadeel is dat het aan de prijzige kant is, wat ook logisch is vanwege de import kosten. 
Naast Nederlandse eten, kun je hier ook Engelse eten kopen. Naar mijn gevoel is de eigenaar een Brit, hij heeft in ieder geval een prachtig Brits accent. 

Naast de Taste of Home, kan je ook naar de Hema! Er zijn 3 winkels in BCN.
Hier verkopen ze ook allerlei Spaanse en Nederlandse dingen. Dit was mijn place-to-be toen ik pepernoten wilde kopen tijdens Sinterklaas 2020. Ze hadden niet alleen de normale pepernoten, maar ook met andere smaken, zoals karamel zeezout, yummie! 

Informatie:
A Taste Of Home  

Carrer de Roger de Llúria, 53,
08009 Barcelona

Zie de korte video hieronder, zie jij iets wat je aanspreekt? 

Banen met een Nederlands tintje

Wil jij graag werken in Barcelona? Een van de makkelijke manieren om een baan te vinden is door een te kiezen waar je Nederlands voor moet spreken. Dit kunnen namelijk niet veel mensen op deze aardbol.
Zo ben ik voor TheFork gaan werken. Dit is een Amerikaans bedrijf, maar ik werkte voor de Nederlandse markt. Wat dus betekende dat ik vragen van Nederlanders klanten en restaurants beantwoordde.
Erg leuk werk al zeg ik het zelf! In de periode dat ik er werkte speelde Corona een grote rol en waren restaurants in Nederland gesloten, dus werkte ik voor andere markten (zoals de Italiaanse, Zweedse en Australische).
Verder kun je ook groeien, wat betekent dat je niet voor altijd Nederlands hoeft te spreken als je dit niet trekt. 

Voor nog een tip, zie het kopje hieronder. 

Fietstours met Nederlandse gidsen

Lijkt het je niet leuk om Barcelona te ontdekken door te gaan fietsen? Er zijn genoeg fietspaden heb ik gemerkt. 
Ik ben in Sevilla fietsgids geweest en gaf toen (bijna) alleen maar tours in het Nederlands. Alle toeristen die met mij mee zijn gefietst vonden het een geweldige ervaring. Nu ben ik zelf niet met een tour mee geweest in Barcelona. Dat kon helaas niet vanwege Corona, anders had ik die baan wel willen hebben! (Dat is trouwens ook een makkelijke manier om een baan te krijgen, ze zijn altijd wel op zoek naar enthousiastelingen). 
Maar ik weet dat Baja Bikes altijd professionele, leuke en leerzame tours aanbiedt, in elke stad waar ze zitten. Dus schroom niet en boek een tour! 

Bicycle in Barcelona Spain

Ambassadeur Jan Versteeg

Wil jij graag op de hoogte zijn van belangrijk nieuws van Spanje en tussen Nederland en Spanje? Ambassadeur Jan Versteeg is een topper hierin.
Hij plaatste tijdens de Corona periode vaak updates hoe het ging in Spanje en wat de regels precies zijn, in hele gemakkelijke taal. Dus als je up-to-date wilt blijven van het belangrijkste nieuws, houd dan zijn Facebook in de gaten!  

Ik hoop dat de tips waardevol zijn en je er wat mee kan. Heb je meer tips of wil je mij jouw ervaring laten weten? Leuk! Laat het dan zeker weten!

*Sommige van de links in deze artikel zijn affiliatie links, waarover ik een commissie zal ontvangen, zonder kosten voor jou, als jij iets koopt via de link

Wil je nog meer lezen over Barcelona of mijn andere blogs?

Food Guide Barcelona

Do you want to have the best tips about Barcelona? Are you planning to visit Barcelona soon and do you want to have all the best tips for good food

Read More »